Mitkä vaatteet ovat turvallisia?

Valitse tuotteita joiden valmistusmaa on EU alueella. Euroopan Unionin maissa työlait, standardit ja asetukset, kuten REACH- asetus, rajoittavat kemikaalien käyttöä ja suojelevat työntekijöitä. Tämän lisäksi, on muita sertifiointeja jotka valvojat tuotantoja, kuten Oeko-Tex® ja GOTS®.

Aarrekid tuotteet ommellaan omassa tehtaassamme Pohjois-Portugalissa, Cottonhousessa. Tehtaamme perustettiin sinne vuonna 1994 ja on vuosien varrella erikoistunut eettiseen ja läpinäkyvään tuotantoon. Oman tuotannon kautta pystymme todellisesti vaikuttamaan tuotantoratkaisuihin ja tuotantoprosesseihin. Kaikki tuotteidemme valmistuksessa mukana olevat tahot, kuten lankatoimittaja, kutomo, värjäämö ja painotalot, sekä ompelutarvikkeiden toimittajat, sijaitsevat lähellä tehdastamme Pohjois-Portugalissa.

Oma tuotantomme on Oeko-Tex® sertifioitu ja käyttämämme orgaaniset puuvillalangat ovat GOTS® sertifioituja. Aina kun mahdollista, käytämme tuotannossamme kierrätettyjä materiaaleja sekä orgaanista puuvillaa ja hyödynnämme tuotannossamme ylijäämämateriaaleja säästääksemme resursseja. Tuoteturvallisuus on huomioitu koko tuotantoprosessin läpi. Niin tuotteiden suunnittelussa kuin valmistuksessa noudatetaan EU standardeja ja suosituksia.

REACH-asetus on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006 kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), joka tuli voimaan 1.6.2007. Asetus on suoraan jäsenmaita sitovaa lainsäädäntöä. Asetuksen tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa terveyden- ja ympäristönsuojelun korkea taso, tehostaa EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä sekä taata tavaroiden vapaa liikkuvuus Euroopan unioinin sisämarkkinoilla.

REACH-asetus asettaa entistä enemmän vastuuta teollisuudelle, kun on kyse riskeistä, joita kemikaalit saattavat aiheuttaa terveydelle ja ympäristölle. Vastuu kemikaalien turvallisuuden todistamisesta on siirtynyt viranomaisilta teollisuudelle. Asetusta sovelletaan aineisiin sellaisenaan sekä aineisiin seoksissa ja esineissä.

Oeko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskametalli- tai formaldehydijäämiä.

Global organic Textile Standard (GOTS) on maailmanlaajuinen orgaanisten kuitujen ja tekstiilien käsittelystandardi, joka sisältää mm. sosiaaliset ja ekologiset kriteerit, ja jonka taustalla on riippumaton tekstiilien toimitusketjun sertifiointi.