[ kohtele neulettasi aarteena ]

 

Olemme iloisia, että AARRE\woman neuletunikat- ja takit ovat löytäneet tiensä niin monen sydämeen. Siksi haluaisimmekin jakaa vinkkejä siitä, miten annat uudelle neuleellesi sen ansaitsemaa huoltoa.

Nukkaaminen on villan ominaisuus ja myös AARRE\woman neuleesi tulee todennäköisesti käytössä hieman nyppyyntymään. Villakuitu on erittäin huokoinen ja nypyt johtuvat siitä, että kuidun päät takertuvat toisiinsa. Nyppyjä voi poistaa neuletta kevyesti kashmir-kammalla kampaamalla tai hentoisesti nypynpoistokoneella leikkaamalla. Ole kuitenkin varovainen ja käytä näitä välineitä vain, kun siihen on todella tarve! Liika kammalla hankaaminen saattaa pahentaa tilannetta ja lisätä kuidun päiden nousua. Nukanpoistokoneen terillä taas saatat leikata huolimattomasti ikävän reiän neuleeseesi.

[ tuuleta \ pese harvoin ]

 

Villa pesee itse itseään, joten AARRE\woman neulevaatteesi kaipaavat pesua vain harvoin. Etenkin neuletakkimme, joka harvemmin on suorassa ihokosketuksessa, ei tarvitse juuri koskaan pesua. Tuulettamalla saat villavaatteesta pois hajut ja pienet käytön jäljet. Tahrat saat vaatteesta pois paikallispesulla, pyyhkimällä tahraa kevyesti kylmällä vedellä kostutetulla liinalla. Voit lisätä mukaan hieman sappisaippuaa sitkeämpien tahrojen poistamiseksi.

Jos villavaatteesi kaipaa kuitenkin pesua, pese villavaate aina käsin viileällä vedellä, mietoa villavaatteelle tarkoitettua pesuainetta käyttäen. Painele villavaatetta kevyesti vedessä, vältä hankaamista ja vääntämistä. Kuivaa villavaate asettelemalla se pyyhkeen päälle ja rullaamalla vaate kuivaksi pyyhkeen sisälle. Älä koskaan kuivata villavaatetta henkarissa, jotta se ei venähdä ja menetä muotoaan. Kuivaa neule tasossa ilmavassa paikassa, kuten pyykkitelineen päällä, kaukana auringonvalosta ja lämpöpattereista.

[ säilytä ajatuksella ]

 

Viikkaa AARRE\woman neuleesi aina ilmavasti vaatekaappiin. Älä koskaan säilytä neulettasi henkarissa roikkumassa, sillä se venyttää vaatetta ja ajan kanssa tekee siitä muodottoman.

Jos neuletakki on kuitenkin unohtunut roikkumaan henkariin, voit yrittää muotoilla villavaatetta höyryttämällä. Höyrytin on villavaatteelle paras, mutta myös höyryominaisuudella varustetulla silitysraudalla voit huoltaa vaatettasi. Älä koskaan silitä villavaatetta painamalla, sillä se vie neuleesta sen ihanan pehmoisen, joustavan ja pörröisen tunnun. Säädä höyry villavaatteelle sopivalle lämpötilalle ja höyrytä neule muutaman senttimetrin päässä vaatteesta. Anna höyrytetyn vaatteen kuivua ennen pukemista.

Kun kesä koittaa ja et ole aikeissa käyttää neulettasi vähään aikaan, muista säilöä se oikein. Suojaa vaate koilta ja kuoriaisilta muoviseen pussiin tai laatikkoon. Neuleen pakastaminen ennen säilömistä torjuu neuleisiin mahdollisesti jo löytäneet tuholaiset. Setripuun palaset neulehyllyllä pitävät tuholaiset poissa neuleistasi.